Nieuws

24-4-2023

De Sierstrip: Een samenwerking tussen SKILD en HYDRO

Toen de engineers van SKILD bij het ontwerp van kunststof vloeren een detail tegenkwam dat hen niet beviel, besloten ze dit te veranderen. Ulvrin Post, engineer bij SKILD legt uit: “Kunststof vloeren hebben een volledig open structuur. Bij openingen van auto’s ziet dat er niet mooi uit.” Dit moest anders kunnen. De oplossing hiervoor werd gevonden in samenwerking met HYDRO. Het resultaat? Een aluminium sierstrip.

De open structuur van kunststof vloeren was SKILD Engineer Ulvrin Post een doorn in het oog. “Het voelt niet afgemaakt en ziet er niet fraai uit. Dat moest anders kunnen!” SKILD staat voor kwaliteit en wil niet alleen de beste, maar ook de fraaiste oplossing opleveren. Deze uitdaging werd dan ook met beide handen aangepakt. De specialisten van SKILD gingen op zoek naar een oplossing om de zijkanten van de vloer te dichten. Die oplossing werd gevonden in samenwerking met Hydro in de vorm van een aluminium sierstrip.

 

 

Een perfecte partner voor SKILD

Hydro is een industrieel bedrijf dat zich inzet voor een duurzame toekomst. Hun doel is om een meer leefbare samenleving te creëren door natuurlijke hulpbronnen op innovatieve en efficiënte manieren te ontwikkelen tot producten en oplossingen. Deze eigenschappen maakten Hydro de perfecte partner voor SKILD. Het team van SKILD is immers continu bezig met het ontwerpen van oplossingen en producten die zowel innovatief als efficiënt en breed toepasbaar zijn.  Martin Bruins Slot, key account manager bij HYDRO, vertelt ons meer over de samenwerking met SKILD én het resultaat hiervan.

Even voorstellen

Martin werkt al ruim 30 jaar in het aluminium. Hij heeft een technische achtergrond en werkt al 12 jaar als accountmanager. Vanuit die rol werkt hij vaak samen met klanten bij de ontwikkeling van nieuwe producten. “We kijken samen met onze klanten naar de mogelijkheden van aluminium profielen, hoe je ze het beste kunt toepassen en produceren.” Gelet op het feit dat aluminium een vrij jong materiaal is in vergelijk met bijvoorbeeld staal, is een sterk adviserende rol een vereiste in de samenwerking.

Van ’simpele’ opdracht naar volwaardige partnerschap

“Toen Ulvrin bij ons aanklopte met de vraag of wij konden helpen bij het ontwerpen en produceren van een aluminium sierstrip voor voertuigen, waren we direct geïnteresseerd. Dit is niet iets wat we eerder hebben gedaan.” Door een eerdere samenwerking tussen Hydro en Pon Logistics, is SKILD dan ook intern doorverwezen naar HYDRO. Het directe contact is iets wat voor beide partijen de samenwerking bijzonder maakt.  “We hebben alles compleet samen gedaan. Van het bedenken van ideeën, tot aan de vormgeving en productie. Het is een volwaardige partnerschap” vertelt Martin.

Het idee

Na de eerste benadering begon het echte proces. Ulvrin stak zijn handen uit de mouwen en ging aan de slag. Om zijn idee tot leven te brengen, is hij in Hoogezand bij Hydro op locatie geweest om samen met hun afdeling techniek en engineering het idee vorm te geven. Samen zijn ze aan het schetsen gegaan en hebben grove contouren getekend van wat het uiteindelijk zou moeten worden.

Het ontwerp

Na gespard te hebben met Hydro is hij naar de profielacademie geweest. Dit is een 2-daagse training die door Hydro wordt aangeboden om te leren ontwerpen met aluminium profielen. Het ontwerp dat hieruit is voortgevloeid, is een sierstrip die bij alle typen vloeren (hout en kunststof) past. “Dat Ulvrin de tijd nam om onze locaties te bezoeken en wij die van SKILD, dat persoonlijke contact, dat maakt het samenwerken nog leuker” vertelt Martin.

Het resultaat

Het resultaat van de samenwerking: één product voor 2 verschillende vloeren. Bij de houten vloer valt de sierstrip er zelfs helemaal in, waardoor je geen schroeven meer nodig hebt om het vast te zetten.  Wat betreft de sierstrip zijn beide partijen erover eens: “Het is een mooi, symmetrisch product dat goed toepasbaar is en er strak uitziet.”