Blog

Een kijkje in het leven van Jurgen Looije

Als kind wist Jurgen nog niet wat hij wilde worden. Toen hij in Rotterdam op een open dag Bouwkunde tegenkwam, was hij op slag verkocht. En zo startte hij het traject vanuit waar hij bij SKILD als process operator naar binnen is gerold. Wat hij in deze functie doet en wat zijn werk zo mooi maakt, daar vertelde hij ons met zijn volle enthousiasme over.
 

Huisje, boompje, beestje

Getrouwd, trotse vader van een zoon en wonend in Barneveld. Dat is Jurgen Looije! Oorspronkelijk komt hij uit Nieuwerkerk aan de IJssel, hij is bijna 50 en werkt als process operator bij SKILD. Als hij niet aan het werk is, dan is hij thuis bij zijn gezin of aan het wandelen met de hond. Op vrijdagavond klokt hij uit en is het tijd voor vermaak. Darten met zijn team of het spelen van een competitie is wat hij dan doet. Een winnaarsmentaliteit heeft hij zeker, maar de gezelligheid maakt het verschil. Jurgen: “We willen graag winnen, maar uiteindelijk gaat het om de gezelligheid, een biertje, hapje erbij.”

 

Van bouwkunde naar SKILD

Als kind wist Jurgen nog niet wat hij wilde worden. Toen hij in Rotterdam de school van zijn oudere broer bezocht, rolde hij in het vak. Jurgen: “Ik heb nooit stil gestaan bij wat ik wilde worden. Ik was heel makkelijk. Tijdens een open dag kwam ik bouwkunde tegen en dat sprak mij wel aan. En toen ik eenmaal in de bouwkunde zat, vond ik het geweldig!” Hij heeft een tijdlang gewerkt als bouwkundig-constructief tekenaar. Dit was echter pas het begin.

Al gauw vond hij een baan bij Pon Logistics in Barneveld. Hij zat daar zo op zijn plek dat hij er acht jaar bleef hangen. Toen kwam SKILD om de hoek kijken. Met zijn achtergrond, ervaring en enthousiasme bleek Jurgen een perfecte match te zijn. SKILD zag zijn potentie en besloot hem een baan aan te bieden als process operator. “Ik heb eerst een dagje meegedraaid om te kijken hoe het was. Het werk en het team beviel mij wel. Omdat ik al acht jaar bij Pon Logistics werkte, besloot ik de gok te wagen”, aldus Jurgen.

logistiek_linegraphic_pon_logistics
warehousing bulk

Het werk van een process operator

Onderhand speelt Jurgen al drie jaar een cruciale rol binnen het team van SKILD. Jurgen: ”Als process operator heb je een heel brede functie. Ik doe eigenlijk alles wel. Van het onderhoud aan machines, frezen van onderdelen, maken van tekeningen en voorraadbeheer tot aan het waarborgen van de kwaliteit van onze producten en zelfs de administratie.”

Zodra er een nieuw project binnenkomt, schakelt het team onderling. De wensen van de klant staan hierbij centraal. Samen met een van de engineers neemt Jurgen alles door en bekijkt de mogelijkheden. Jurgen: “Wij weten hoe het werkt in de praktijk en kunnen met de engineer meedenken. Zo weten we wat er mogelijk is en kunnen daarmee aan de slag.”

Zijn voldoening haalt Jurgen uit het tot leven zien komen van een ontwerp. “Als je dan zo een bus ziet, en alles past perfect en ziet er mooi uit. Dat is toch prachtig!”

 

Op pad met Jurgen

Zijn dag begint om 06.30 uur met een kop koffie. Hierna werkt hij de administratie bij en neemt de planning door. Spoedgevallen of backorders hebben bij hem prioriteit. “Backorders zijn orders waarbij de dealer een onderdeel besteld dat niet op voorraad is. Als het wat drukker is en er wordt veel verkocht, dan komt dit vaker voor. Maar we kunnen het bijbenen en het loopt heel goed.” Zijn dag vervolgt hij met een overleg met de teamleider, waarna er hard gewerkt kan worden. Jurgen schept duidelijkheid binnen het team door taken te verdelen en zelf ook dingen op te pakken. Aan het einde van de dag checkt hij de voorraad, ruimt op en zet de spullen klaar voor de volgende dag.

 

Aan diversiteit geen gebrek

Van het frezen van platen, inpakken van producten, maken van latten of wielkasten tot aan het aanpassen van producten en proeffrezen: geen dag is hetzelfde. Bij SKILD hoef je je niet te vervelen. De diversiteit en afwisseling aan taken zijn wat het werken bij SKILD zo leuk maakt. Jurgen: “Er zijn heel veel verschillende werkzaamheden. De afwisseling maakt het werk interessant. Je verveelt je nooit.”

 

Het team

Werken bij SKILD is werken in een hecht team. Het team bestaat uit een vertrouwd clubje, die weten wat ze aan elkaar hebben. Jurgen: “We zijn een hecht clubje, die het goed met elkaar kunnen vinden. Er is altijd tijd voor een praatje, geintje of gezelligheid. Je hebt aan iedereen wat. En dat is lekker!”

 

Toekomstvisie

Jurgen: “Je hebt bij SKILD veel vrijheid in wat je kan doen. Ik heb tot nu eigenlijk alles wel gedaan.” Wat hij dan wel zou willen? Daarover is hij vrij duidelijk: het oppakken van een stukje engineering. “Ik zou mij wel willen verdiepen in engineering. Het tekenprogramma SolidWorks beter leren kennen. Of Mastercam, het programma waarmee we een tekening omzetten naar machines. Zodat de machine weet wat die moet frezen.”

De toekomst ziet Jurgen rooskleurig in. Zijn baan bij SKILD maakt hem erg gelukkig. Jurgen: “Ik ga iedere dag met veel plezier naar het werk!”

 

Meer weten over onze collega’s en projecten van SKILD?

De komende periode lichten wij verschillende projecten en collega’s uit. Houd onze website en socials dus goed in de gaten!